Dobré preclíčky

Suroviny:

3 žejdlíky mouky
3 lžíce hustých kvasnic
žejdlík husté smetany
sůl

1/2 libry másla
4 žloutky
bílek
vanilkový lusk
cukr
mandle

Měrné jednotky

 

Dej na misku 3 žejdlíky pěkné mouky, udělej v ní důlek, dej do ní 3 lžíce hustých kvasnic, žejdlík husté smetany a trochu soli, vypracuj těsto a nech ho trochu skynout, pak do něho rozkrájej půl libry dobrého čerstvého másla, vraz k tomu 4 žloutky, a zase těsto dobře vypracuj; načež z něho dělej malé preclíčky, klaď je na máslem pomazaný plech a nech je pect; potom je pomaž rozkloktaným bílkem, posyp je hojně tlučeným, s vanilií smíchaným cukrem a drobně rozkrájenými i mandlemi, a nech je v teplé troubě osušit, pak je ještě posyp cukrem a dej je na tabuli.