Gulaš (Gulaschfleisch)

Suroviny:

2 libry hovězího masa (svíčková nebo spodní šál)
máslo
2 cibule
petruželový kořínek

sůl
majoránka
turecký pepř (paprika) nebo černý pepř

 

Měrné jednotky

 

Rozkrájej na malé kostky pro 6 osob nejméně půl druhé nebo dvě libry hovězího masa, buď od svíčkové pečeně nebo ze spodního šálu, dej ho na rendlík, k němu kousek másla (na dvě libry masa asi tři loty), dvě cibule á petruželóvý kořínek, oboje drobně rozkrájeno, a nech to spěšně dusit; Tento guláš může se dělati také z telecího i ze skopového masa.kdyby to tuze vysmáhlo, podlej to trochou hovězí polívky nebo také vody, osol to patřičně, a dej k tomu trochu majoránky, trochu tureckého pepře (Paprika) nebo jen obyčejného pepře; když to dáš na mísu, udělej okolo věnec ze zemčat.