Hnědá silná polívka

Suroviny:

máslo
2 cibule
1 celer
2 kořeny petružele
2 mrkve

1 kapusta
1 libra hovězího masa
1 libra skopového masa
1/2 libry uzeného masa
zbytky drůbeže
hovězí polívka
žemlička

Měrné jednotky

 

Dej na rendlík kus másla, dvě na koláčky rozkrájené cibule, jeden celer, dva kořeny petružele, dvě mrkve, jednu kapustu, všecko rozkrájené, potom rozkrájej na kousky libru hovězího, libru libového skopového a půl libry uzeného masa, vlož ho s rozličnými zbytky od drůbeže na tu zeleninu a nech to až do hnědá dusit; musíš však bedlivě dohlížet a častěji tím zamíchat, aby se to nepřipálilo; pak to dej do hrnku, nalej na to 8 nebo 10 žejdlíků hovězí polívky a nech to ještě asi hodinu vařit; potom polívku proceď, vlej ji do mísy na smažené, na nudličky rozkrájené žemličky, a nes ji na stůl.

Image