Nákyp mandlový s tvrdými žloutky

Suroviny:

1/4 libry másla
8 žloutků
1/4 libry mandlí
6 lotů cukru

citron
vanilkový lusk
4 žloutky
2 bílky
žemlička
cukr

Měrné jednotky

 

Utři čtvrt libry nového másla, dej do něho 8 tvrdých, v moždíři utlučených nebo aspoň dobře utřených žloutků, dobře to umíchej, dej k tomu čtvrt libry oloupaných, drobně rozkrájených nebo ostrouhaných mandlí, 6 lotů tlučeného cukru a buď s půl citronu drobně rozkrájenou kůru nebo kousek utlučené vanilie, konečně ještě 4 žloutky a ze dvou bílků sníh, vymaž formu, vysyp ji strouhanou žemličkovou kůrkou, vlej to do ní a nech to pect; pak to vyklop, posyp cukrem a dej to na tabuli.