Paštičky ze studené telecí pečeně

Suroviny:

telecí pečeně
strouhaná žemle
bílé víno
hovězí polívka
4 sardele
sůl

citronová kůra
květ
kaprle (kapary)
lot másla

Měrné jednotky

 

Když zbyde telecí pečeně, tedy jí kus drobnince usekej; kolik velkých lžic máš sekaninky, tolik kávových lžiček strouhané žemličky usmaž, smíchej to dohromady, přilej k tomu dvě lžíce bílého vína, dvě lžíce hovězí polívky, a nech to trochu dusit; načež k tomu přilej ještě stejné díly vína a polívky, mnoho-li je třeba, abysi měla z toho hustou kaši, dej k tomu trochu citronové kůry, trochu květu, lžičku na drobno rozsekaných kaprlí, čtyry dobře očištěné a s lotem másla utřené sardele, smíchej to vše dobře, a je-li potřeba, trochu to přisol, pak tím nadívej připravené paštičky a nes je teplé na stůl.