Žlutý led
Suroviny:
1/4 libry cukru
mouka
1 bílek
citron
šafrán
Dělá se zcela tak jako bílý led, jenom že se musí celá čtvrt libra cukru na citronu ostrouhat a několik kapek v čistém klůcku rozmočeného šafránu přidat, aby to bylo žluté.
Suroviny:
1/4 libry cukru
mouka
1 bílek
citron
šafrán
Dělá se zcela tak jako bílý led, jenom že se musí celá čtvrt libra cukru na citronu ostrouhat a několik kapek v čistém klůcku rozmočeného šafránu přidat, aby to bylo žluté.
Znění textu (recepty apod.) vychází z díla Domácí kuchařka tak, jak bylo vydáno v nakladatelství Jar. Pospíšila v roce 1868
(RETTIGOVÁ, Mag. Dob. Domácí kuchařka, Praha: Jar. Pospíšil, 1868.522 s.)